Középület

Nem csak a lakossági vagy a versenyszféra számára van szükség építészeti tervezésre, sőt... Középületek, intézmények esetében legalább olyan fontos (vagy még fontosabb) az építés vagy átalakítás megtervezése.

Középületek és intézmények esetében teljesen mások a szempontok, mint lakóépület tervezése során. Mind új építésű, mind meglévő középületek esetében elsődeleges szempont a funkcionalitás - kiszolgálja az ott dolgozókat illetve az oda látogató ügyfelek igényeit, számokra kellemes, komfortos közeget biztosítson.

Minde építészet, mind gépészeti, mind pedig épületfelügyeleti szempontból egyedi megoldásokat követelnek ezek az épületek.Középületek és a műemlékvédelem

Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hoyg jelentős mennyiségű műemlék épület a mai napig fennmaradt. Középületeink, iskoláink, múzeumaink, templomaink és egyéb intézményink jelentős hányada üzemel ezekben az akár több száz éves épületekben. Egy ilyen épület felújítása, vagy átalakítása speciális szakértelmet igényel.

Cégünk számos műemlékvédelmi épületet újított fel vagy alakított át. Technikai és épületenergetikai szempontból megfelelnek a modern épületek szigorú követelményeinek illetve a mai felhasználási igényeknek úgy, hogy a műemlékvédelmi szempontok a legkisebb csorbát sem szenvedték el. Ilyen projektek esetében sok esetben speciális megoldások illetve egyedi módon legyártott elemek is szükségesek - ezek alkalmazásában is jártasak vagyunk.


Pályázatírás és pályázati menedzsment

Középületek felújításához számos esetebn kedvező pályázati források bevonására is van lehetőség. Igény esetén a pályázatírástól a teljes pályázati menedzsmentig és elszámolásig vállaljuk a pályázathoz kötődő munkát. Saját tapasztalt pályázatírónk több intézmény és középület esetében írta és menedzselte a pályázatokat a néhány millióstól több száz milliós nagyságrendid.

További információt a pályázatírás menüpontban talál, vagy részletes információkért vagy személyes találkozó egyeztetéséhez keressen meg minket elérhetőségeink egyikén.

 

Darnózseli, felújított templom